Stemmingen en koersen op de politieke markt

woensdag 15 maart 2017

Last minute aanbieding voor strategische stemmersTip voor de strategische stemmer

Het blijkt bij elke verkiezing opnieuw dat mensen dicht bij of op weg naar het stemhokje toch maar besluiten om strategisch te gaan stemmen. Ze kiezen dan op een partij die niet de eerste keus is. Door die stem willen ze voorkomen dat een door hen niet gewenste partij de grootste wordt en dus de premier mag leveren. Stemmen op de minister-president heet dat. Voor die mensen heb ik op de valreep twee goede tips.


Ten eerste: zet die Turkse Kwestie vandaag even opzij: LINK

50PLUS en CDA staan dicht bij elkaar

Toen ik een tijdje geleden als 50PLUS supporter de stemwijzer gebruikte was ik blij dat deze partij ook als eerste voorkeur naar voren kwam. Ik had gelukkig een beetje voorkennis van het programma zullen we maar zeggen. Maar wat me enigszins verbaasde was hoe dicht ik bij het CDA stond met de keuzes die ik gemaakt had qua standpunten. De beide partijen staan niet zo heel ver van elkaar vandaan, behalve dan dat 50PLUS natuurlijk de beste garanties biedt voor geïndexeerde pensioenen en een fatsoenlijke ingangsleeftijd voor de AOW.

Immigratie en integratie moet echt anders

Als die Turkse kwestie nog door uw hoofd speelt. Lees dat dit stukje nog even en bedenk dat 50PLUS geen PVV is maar wel een gezond verstand politiek wil voeren op de terreinen van immigratie en integratie. Daar liggen ernstige problemen en daar moet een heleboel anders worden geregeld. Onze standpunten komen zo’n beetje overeen met dat wat Buma de laatste dagen heeft beweerd.

Lijst 11, plaats 26 !

Minister-president Buma ?

Mogelijk ben je na het slotdebat tot de conclusie gekomen dat Sybrand Buma de beste of minst slechte minister-president zou zijn. De PVV is een drama en je hebt geen zin in nog een keer vier jaar Mark Rutte. Als je om die reden besluit om je stem aan Buma te geven adviseer ik je om toch nog even aan 50PLUS te denken.
 

Gratis stemadvies

De reden is simpel. Ik voorspel dat bij een kabinetsformatie 50PLUS een kabinet Buma voluit kan steunen als er voldoende voor ouderen wordt gedaan om dat te rechtvaardigen. Een stem op Henk Krol (of desnoods op ondergetekende) is dus een stem voor een coalitie met Buma aan de leiding. 

Met een sterk 50PLUS kunt u er voor zorgen dat er een meer rechtvaardig beleid komt voor de wat rijpere Nederlanders. Dat is hard nodig en dat is ook in ieders belang, ook voor de jongeren. Want iedereen hoopt toch ooit de 65 te halen ?

Jaap Haasnoot
Op persoonlijke titel en zo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten